Vi producerer din podcast

Hvad brænder du for at komme ud med? Og hvem skal vi fortælle det til?

Disse to spørgsmål er starten på planlægningen af podcast - og starten på, at du kan skabe dit eget lydunivers.

Podcast er et medie, der bare vokser og vokser. Især aldersgruppen 18-25 år har fanget podcasten, og medieforskningen viser, at de øvrige aldersgrupper er ved at komme med.

Podcast er sjov at producere - også selvom indholdet kan være nok så seriøst.

Vi har erfaringen og udstyret til at producere podcasts fra idé til færdigt produkt.

Sådan laver vi podcast

Når vi producerer podcast, inviterer vi jer til at tage følgende fire trin:

 

1. Forberedelse. Her fastlægges hvor mange episoder, man vil lave, hvad indholdet skal være, hvem målgruppen er, og der designes et logo, så podcasten ser lækker ud på feed'et på podcastplatformene. Vi finder også den rigtige jingle til podcasten, underlægningsmusik udvælges og vi forfatter en outro og intro til episoderne. Vælg også, hvem der skal være vært og interviewer på podcasten. Skal det være én fra din organisation eller skal der bruges en professionel vært.

2. Optagelse. Brug professionelt udstyr. Folk står af på dårlig lyd. Beslut om optagelsen skal laves "on location" med de medvirkende eller om det skal laves i studie. Husk at tage et foto og eventuelt et lille videoklip med dine medvirkende, som I kan bruge i markedsføringen i punkt 4.

3. Efterarbejde. Brug professionelt redigeringssoftware til at give podcasten den sidste lækre lyd. Og læg den herefter op på de podcastplatforme, hvor du møder dem, du gerne vil tale til.

4. Synlighed. En podcast er først noget værd, når den bliver hørt af dit publikum. Når podcasten er færdigproduceret lægges episoderne op på podcastplatformene som fx Apple Podcast og Spotify. Herefter skal de synliggøres for dit publikum, og det kan gøres via annoncering og organisk deling på dine sociale medier. En central software løsning gør, at du hele tiden har overblik over hvor mange gange din podcast bliver hørt på de forskellige podcastplatforme.

Senest har Patos Film produceret:

Podcasten "Kirke & Co." produceret for Folkekirken i Østjylland.

Podcasten "Klog på gris" - produceret for organisationen Danske Svineproducenter. 

Om producenten

Søren Laursen er uddannet journalist og har en baggrund som radiovært på DR og tv-vært på TV Syd.

 

Derudover trækker Patos FIlm på et netværk af erfarne journalister og produktionsfolk.

Søren interview 03.jpg