SÅDAN ARBEJDER VI HOS PATOS FILM

Et billede siger mere end 1000 ord. Video siger mere end 100 billeder.

Vi brænder for at fortælle historier i levende billeder.

Video er genial til dét, man kan kalde emotionel storytelling. Det magiske er, at følelser, værdier og holdninger kan smitte ud gennem skærmen. Er du glad på skærmen, smiler seeren. Er du nervøs og trist - er seeren det også.

Vi jubler, når det lykkes at finde den gode historie og få den fortalt effektiv.

 

Virkeligheden foran kameraet er aldrig den samme. Det er vidunderligt, og samtidig stiller det store krav til forberedelsen. Jo mere fokuseret og godt forberedt man er, jo bedre videofortælling kommer der ud i den anden ende. Vi taler af erfaring. 20 år, faktisk.


Video er som at skrive med en stor, tung kuglepen. Men når det lykkes, så er skriften på væggen så meget stærkere end andre måder at fortælle på for eksempel på skrift eller i fotos.

At fange netop dét øjeblik, hvor mennesket shiner, er ægte og deler ud af det, som vedkommende kan: Dét jagter vi I alle historier, vi fortæller.

En overset ingrediens 

Stemningen når man skal optage er afgørende. De fleste er nervøse og anspændte foran et kamera, og det er helt ok og menneskeligt, fordi vi fra naturens hånd er sat sammen til at være på vagt, når andre kigger på os. Med andre ord: Vil tigeren(seeren) æde os? Dette skal man tage hånd om, nervesystemet skal i ro, for at man kan blive den bedste udgave af sig selv og levere sit budskab, som man gerne vil. Det er en del af videproduktionen vi tager hånd om.

Alle har en historie

Vi tror på, at alle mennesker har en historie. Uanset hvem de er, og hvor de kommer fra. Vi har aldrig oplevet andet. Det kan være svært at finde, men alle mennesker er unikke og har derfor noget i sig, som vi andre kan inspireres af.

Sådan arbejder vi.

Med venlig hilsen

Søren Laursen

journalist og ejer, PATOS FILM